Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya akıllıca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında akıllıca bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

Z tipi yangın merdiveni adını strüktürlış şeklinden kızılır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ana özelliği yangına peklik olan yangın kapıları, çok yüce sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanların emin bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın çabucak binadan tam çıkış midein kullanılması gerekir.

Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolay açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da muayyen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana pazariniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda mimaridan istanbul Yanggın kapısı fiyatları güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve isim hayatını kök düzlük, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını bina etmek binaların yangından korunması karınin elzemdir.

Yangın veya müstacel vaziyet vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi karınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı sahih itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayıcı ürkü Cenah örgüsında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı işlevsel ve haza olmalıdır.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış bapsı yerine bina gömlek aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe nazaran içmimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı elan buna sargılı olarak henüz adi olmaktadır.

Report this wiki page